Rikoksen uhri

Kysy apua Lakiravaskalta, kun olet joutunut rikoksen uhriksi

Rikoksen uhri

Rikoksen uhrin kannattaa ilmoittaa tapahtuneesta rikoksesta poliisille mahdollisimman pian. Rikosilmoituksen tekeminen mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen edistää rikoksen selvittämistä merkittävästi. Rikosilmoituksen voi tehdä paikalle tulleelle poliisipartiolle, henkilökohtaisesti poliisilaitoksella tai vähäisemmissä asioissa puhelimitse tai internetissä. Me Lakiravaskalla autamme tarvittaessa rikosilmoituksen tekemisessä.

Rikoksen uhriksi joutuminen on järkyttävä kokemus. Olisi kuitenkin hyvä muistaa ottaa ylös silminnäkijöiden eli todistajien yhteystiedot sekä tekijän tuntomerkit. Myös tapahtuman yksityiskohdat olisi hyvä painaa mieleen ja ottaa tarvittaessa valokuvia. Jos olet joutunut väkivaltarikoksen tai muun henkilökohtaista koskemattomuutta loukkaavan rikoksen uhriksi, tulee sinun hakeutua viipymättä lääkärin vastaanotolle. Rikoksesta aiheutuneet pienetkin vammat on hyvä näyttää lääkärille, koska ne ovat usein merkittävässä roolissa oikeudenkäynnissä arvioitaessa mitä on tapahtunut ja korvauksia määrättäessä.

Rikoksen uhri voi kokea rikosprosessin raskaaksi. Me Lakiravaskalla avustamme rikoksen uhria rikosprosessin jokaisessa vaiheessa. Me huolehdimme rikoksen uhrin oikeuksien toteutumisesta koko prosessin ajan ja edustamme häntä oikeudenkäynnissä sekä esitämme vahingonkorvausvaatimukset. Mahdollisimman varhaisella yhteydenotolla edistät oikeudenmukaisen vahingonkorvauksen saamisen vahingonkorvausvelvolliselta.
Ole rohkeasti yhteydessä. Me autamme sinua.